Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

De badkamer is een belangrijke plaats in elke woning. We zijn er elke dag om ons te wassen, tanden te poetsen, op te maken,…. Een moderne badkamer is een oase van helderheid en rust door het minimalistische en strakke karakter. In dit artikel zetten we de meest opvallende kenmerken van een moderne badkamer op een rijtje aan de hand van tips en inspiratie foto’s. 

 

Moderne witte badkamer met inloopdouche
Shutterstock

 

 

WELKE ELEMENTEN VORMEN EEN MODERNE BADKAMER?

Bij een moderne badkamer denken we meteen aan afgelijnd meubilair en strak, wit sanitair. Geen plaats voor overbodige accessoires en rondslingerende bussen shampoo. Moderne badkamers zijn clean en hygiënisch. Alle spullen krijgen een plaatsje waardoor een moderne badkamer gemakkelijk te onderhouden is. De verschillende elementen hieronder maken deel uit van een moderne badkamer. Dit alles wordt vaak afgewerkt met metalen accessoires. 

 

Inloopdouche

In een moderne badkamer hoort een inloopdouche. Hierdoor wordt de vloer niet onderbroken en krijg je automatisch het gevoel van een ruime badkamer. Het past ook perfect in een modern interieur vanwege de strakke vormgeving en het gebruik van glas. Lees er alles over in het artikel ‘Een inloopdouche maken: Tips en nuttige afmetingen‘. 
 

Marmer in de moderne badkamer met inloopdouche
Shutterstock

 

 

vrijstaand bad

Naast een inloopdouche vormt een vrijstaand bad de blikvanger van een moderne badkamer. Een vrijstaand bad kan overal in de badkamer worden geplaatst en zorgt er eveneens voor dat de vloer van de badkamer gewoon doorloopt. Je kan het afwerken met speciale, moderne kranen.

 

strakke, witte, moderne badkamer met vrijstaand bad
Shutterstock

 

 

Vloeren in een moderne badkamer

In een moderne badkamer kan je kiezen tussen allerlei soorten vloeren: betonvloer, gietvloer, grote keramische tegels,…. Al deze vloerafwerking hebben hun eigen voor- en nadelen. In de rubriek ‘Badkamervloer: Tips & inspiratie‘ krijgt je een goed overzicht.

In een moderne badkamer kan je eveneens werken met een strakke, grijze betonvloer. Beton is van nature wel niet waterdicht dus ofwel laat je hem goed bewerken ofwel kies je voor alternatieven die een betonlook creëren. 

 

moderne badkamers met gepolierd beton
Shutterstock

 

 

De zwarte gietvloer zorgt voor een unieke sfeer in deze moderne badkamer. Het staat in mooi contrast met het witte vrijstaand bad en loopt mooi door in de inloopdouche. 

Zwarte gietvloer in moderne badkamer
Shutterstock 

 

 

Kies je voor tegels, opteer je in een moderne badkamer best voor keramische tegels met een groot formaat. Bij onderstaande badkamer werd er geopteerd voor tegels die qua kleur aansluiten bij het gekozen meubilair en sanitair. Ook voegen die gevuld worden in een aansluitend kleur met de tegels kunnen zorgen voor een ruimer gevoel.

Moderne witte badkamer met grote spiegel
Shutterstock

 

 

badkamermeubel op maat

Om in je moderne badkamer geen extra hoekjes of kanten te creëren, kan je kiezen voor een badkamermeubel op maat. Op deze manier kan je de ruimte optimaal benutten en het materiaal volledig aanpassen aan je eigen smaak en je interieur. Lees er alles over in ‘Een badkamermeubel op maat laten maken‘. 

 

fel groen badkamermeubel op maat
Shutterstock

 

Moderne badkamer plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk

 

Lees ook
Tips voor een geslaagde badkamerverlichting
Tips voor een geslaagde badkamerverlichting
Marmer in de badkamer | Tips en inspiratie
Marmer in de badkamer | Tips en inspiratie
Tips voor een bad douche combinatie
Tips voor een bad douche combinatie
Welk plafond in de badkamer?
Welk plafond in de badkamer?
Badkamertegels schilderen: Voorbeelden en stappenplan
Badkamertegels schilderen: Voorbeelden en stappenplan
badkamer schuin dak
Badkamer onder schuin dak: enkele inspirerende tips
Een thermostaatkraan in de douche | Voordelen
Een thermostaatkraan in de douche | Voordelen
Tips voor een landelijke badkamer inrichting
Tips voor een landelijke badkamer inrichting
Waarom een complete badkamer een slim idee is
Waarom een complete badkamer een slim idee is
badkamer installateur
6 redenen waarom een badkamer installateur voordelig is
welke douchebak kiezen
Douchebak kiezen: Materialen en formaten
Badkamermeubel kopen: Tips en inspiratie