Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
horizontale lamellen plaatsen

Horizontale & verticale lamellen

Lamellen zijn niet alleen de ideale zonwering voor binnen, ze geven ook extra sfeer aan je leefruimte. Zowel horizontale als verticale lamellen passen bij elke stijl doordat je kan variëren met materialen en kleuren. Info over de prijzen, voor- en nadelen van lamellen vind je terug in dit artikel.

 

 

Horizontale lamellen

Horizontale lamellen geven een romantische sfeer aan je woonkamer, slaapkamer,… Ze zijn beschikbaar in allerlei breedtes, kleuren en uitvoeringen. De horizontale lijnen geven een stijlvol en tijdloos karakter aan je interieur. Is jouw woning ietwat traditioneler, kies voor houten horizontale jaloezieën. Voor meer informatie lees ‘Houten jaloezieën: Voor- & nadelen‘. De woonkamer of het bureau met industriële look gaat beter met aluminum lamellen. Lees ‘Aluminium jaloezieën: Voor- & nadelen‘. Een derde soort zijn horizontale lamellen in kunststof. 

lamellen plaatsen
Shutterstock

 

Voordelen horizontale lamellen

Met horizontale lamellen kan je gemakkelijk de lichtinval in huis regelen. Je kan het manueel hanteren met een koord of elektrisch voor een groter gebruiksgemak. Als je kiest voor houten of aluminum lamellen, kan je ze gebruik als zonnewering omdat deze materialen niet lichtdoorlatend zijn. Hetzelfde geldt niet voor kunststof lamellen. 

 

Nadelen Horizontale lamellen

Het grootste nadelen aan horizontale lamellen is de ophoping van vuil en stof. Daarbovenop is het moeilijk om vlekken te verwijderen. Lamellen worden omhooggetrokken in één pakket waardoor het raam nooit volledig vrij is. Je hangt het dus best hoog genoeg als er voldoende ruimte is.

 

 

Verticale lamellen

Verticale lamallen zijn de perfecte combinatie tussen functionaliteit en esthetiek. Ze dragen bij aan de sfeer van de woning. Je kan kiezen tussen verschillende materialen zoals kunststof, textiel, aluminium,… Sommige verdelen bieden zelfs een combinatie tussen verschillende materialen aan. Er bestaan verticale lamellen voor elk type interieur. 

verticale lamellen plaatsen
Shutterstock

 

Voordelen verticale lamellen

Verticale lamellen zijn de perfecte zonwering en houden ongewenste blikken en de kou buitenshuis. Ze zijn gemakkelijker te reinigen dan horizontale lamellen doordat het stof zich moeilijker kan ophopen. Lamellen zijn ook hygienischer dan stoffige gordijnen. 

 

Nadelen verticale lamellen

Het grootste nadeel van lamellen is het geklepper. Voor een open raam zullen ze tegen elkaar tikken en lawaai produceren. Opnieuw geldt ook hier dat je lamellen niet snel even in het wasmachine kan stoppen voor een opfrisbeurt. 

 

 

Prijzen lamellen op maat

De prijs van de lamellen is afhankelijk van het gekozen materiaal en kleur. De meeste lamellen worden op maat gemaakt zodat ze perfect passen voor je ramen. Een regel om te onthouden: hoe smaller de lamellen, hoe hoger de prijs!

Lamellen of ander type zonwering plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk

 

Lees ook
Houten shutters
Houten shutters
Paneelgordijnen voor een stijlvol en rustgevend interieur
Paneelgordijnen voor een stijlvol en rustgevend interieur
vouwgordijnen plaatsen
Vouwgordijnen: Inspiratie
Rolgordijnen kiezen: Alle soorten op een rijtje
Rolgordijnen kiezen: Alle soorten op een rijtje
Aluminium jaloezieën: Voor- & nadelen
Aluminium jaloezieën: Voor- & nadelen
screens plaatsen
Screens zonwering: Soorten & prijzen
gordijnen kinderkamer
Gordijnen voor de kinderkamer: tips & inspiratie
Verhoog je comfort met elektrische rolgordijnen
Verhoog je comfort met elektrische rolgordijnen
raamfolie kopen
Ramen inkijkwerend en zonwerend maken met raamfolie
Rolluiken plaatsen: Info en prijs advies
Rolluiken plaatsen: Info en prijs advies
Zonneschermen: Inspiratie & soorten
Zonneschermen: Inspiratie & soorten
houten jaloezieen plaatsen
Houten jaloezieën: Voor- en nadelen