Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
raamfolie kopen

Ramen inkijkwerend en zonwerend maken met raamfolie

Heb je het niet zo voor gordijnen of andere opvallende raamdecoratie? Met raamfolie, ook wel glasfolie genoemd, kies je voor een subtiel en goedkoop alternatief terwijl je toch inkijk in je huis vermijdt. Ontdek hier meer over de eigenschappen, mogelijkheden, voordelen en prijzen. 

Ga naar de webshop

 

 

Soorten raamfolie

Raamfolie is een hele dunne folie die op de binnenkant van het raam wordt bevestigd. Er bestaan verschillende soorten glasfolies die we kunnen onderverdelen naargelang hun doel. Deze doelen maken ook meteen de mogelijke voordelen van raamfolie duidelijk.

 

1. Inkijkwerende raamfolie 

Met inkijkwerende raamfolie zorgt u ervoor dat niemand zomaar kan binnenkijken in uw woning terwijl u toch volop kan genieten van het daglicht.

Vaak is inkijkwerende folie een egale, matte raamfolie. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor een decoratieve glasfolie. Inkijkwerende raamfolie in verschillende kleuren, met een houtmotief, in baroklook, … Het kan allemaal. Een ruim assortiment van inkijkwerende raamfolies vind je terug in de webshop.

 

2. Warmte- en zonwerende glasfolie

Zonwerende raamfolie of verduisterende raamfolie is samen met warmtewerende raamfolie heel handig in de zomer. Deze glasfolies houden niet alleen hinderlijke zonnestralen buiten die bijvoorbeeld kunnen reflecteren op je tv- of computerscherm. Ze houden ook de warmte buiten, waardoor het lekker koel blijft in huis.

Bovendien loop je ook minder risico dat meubels verkleuren door invallend zonlicht. Een variant is de UV-werende raamfolie, die je ook beschermt tegen schadelijke UV-stralen. Zonwerende folie vind je terug in de webshop.

 

3. Isolerende raamfolie

Wil je besparen op je energiefactuur? Dan is het een slimme zet om te kiezen voor isolerende raamfolie. Zeker wanneer je enkel glas hebt is het voordelig. Terwijl isolerende raamfolie de warmte in de zomer buitenhoudt, houdt ze deze in de winter net binnen. 

Isolerende raamfolie heeft dus een positief effect op zowel je wooncomfort als op je energiefactuur. Beklijk het assortiment in de webshop. Bekijk het aanbod in de webshop.

 

 

Raamfolie kopen: Prijzen en webshops

Raamfolie kopen betekent niet alleen kiezen voor een subtieler alternatief voor gordijnen, jaloezieën of andere raamdecoratie. Het is ook voordeliger voor je portemonnee.

De kostprijs van raamfolie is vooral afhankelijk van het soort folie en de afmeting. Om een beeld te geven: Voor een matte statische folie van 45 x 150 cm betaal je ongeveer € 15. Zelfklevende raamfolie is in principe meestal iets goedkoper. Zo kan je voor zelfklevende variant rekenen op een prijs van ongeveer € 10. Een uitgebreid gamma vind je in deze webshop.

 

raamfolie
Shutterstock

 

glasfolie: een ruime waaier aan keuze

Raamfolie kan in allerlei kleuren en zelfs met textuur verkregen worden. 

Raamfolie met zandstraaleffect bijvoorbeeld heeft de look van echt melkglas. Niemand kan binnenkijken, terwijl licht toch zijn weg naar binnen vindt.

Een ander voorbeeld is de spiegelfolie. Deze glasfolie spiegelt enkel de buitenkant. One-way-vision folie bevat dan weer gaatjes waardoor je er slechts langs één kant kan doorkijken. 

Ook binnen het assortiment decoratieve raamfolie is de keuze ruim op vlak van patronen en kleuren. Groene doorkijkfolie, raamfolie met een bloemenprint of een houtlook, … De mogelijkheden zijn haast oneindig. 

 

 

Raamfolie aanbrengen 

Raamfolie is eenvoudig aan te brengen. Afhankelijk van het type glasfolie gebeurt dat met of zonder water.

In tegenstelling tot bij zelfklevende raamfolie, is er bij statische raamfolie geen lijm nodig. Statische raamfolie aanbrengen is dan ook heel makkelijk omdat deze door middel van statische elektriciteit wordt vastgehouden. Het voordeel is dan ook dat statische raamfolie makkelijk terug verwijderd kan worden. 

Bij het aanbrengen van raamfolie zijn de voorbereidende werken heel belangrijk. Zo moet het raam waar de sticker zal komen eerst grondig worden schoongemaakt en vrijgemaakt zijn van vetten. 

In bepaalde gevallen kunnen er bij het aanbrengen van de sticker luchtbellen onder de folie gevormd worden. Deze kan je best verwijderen met een rakel. 

 

 

voordelen van folie voor ramen opgesomd

We haalden al aan dat er verschillende soorten raamfolie zijn, elk met hun eigen eigenschappen en voordelen. Toch zijn er ook een aantal algemene voordelen die gelden voor alle raamfolies. 

 

1. PRIVACY GEGARANDEERD

Raamfolie is de ideale oplossing om je privacy in huis toch op een subtiele manier te garanderen. Opvallende jaloezieën of gordijnen zijn niet langer nodig.

 

2. Orginele decoratie is mogelijk 

Glasfolie hoeft niet saai of kil te zijn. Het kan ook decoratief werken. Het is namelijk verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen.

 

3. Onderhoudsvriendelijk

Folie voor ramen is niet alleen ongevoelig voor verkleuring. In tegenstelling tot gordijnen bijvoorbeeld heeft glasfolie ook geen grote schoonmaakacties nodig. Meer dan de ramen wassen hoef je niet te doen. 

Tip: Vermijd borstels en schuurmiddel en pas op met scherpe voorwerpen om schade aan de folie te voorkomen. 

 

4. Makkelijk aan te brengen en te verwijderen 

In tegenstelling tot bijvoorbeeld gordijnen is raamfolie relatief makkelijk aan te brengen. Het kan ook makkelijk terug verwijderd worden zonder je raam te beschadigen. 

 

Ga naar de webshop

Lees ook
Paneelgordijnen voor een stijlvol en rustgevend interieur
Paneelgordijnen voor een stijlvol en rustgevend interieur
Verhoog je comfort met elektrische rolgordijnen
Verhoog je comfort met elektrische rolgordijnen
Aluminium jaloezieën: Voor- & nadelen
Aluminium jaloezieën: Voor- & nadelen
Rolluiken plaatsen: Info en prijs advies
Rolluiken plaatsen: Info en prijs advies
horizontale lamellen plaatsen
Horizontale & verticale lamellen
Rolgordijnen kiezen: Alle soorten op een rijtje
Rolgordijnen kiezen: Alle soorten op een rijtje
Houten shutters
Houten shutters
gordijnen kinderkamer
Gordijnen voor de kinderkamer: tips & inspiratie
screens plaatsen
Screens zonwering: Soorten & prijzen
Zonneschermen: Inspiratie & soorten
Zonneschermen: Inspiratie & soorten
vouwgordijnen plaatsen
Vouwgordijnen: Inspiratie
houten jaloezieen plaatsen
Houten jaloezieën: Voor- en nadelen