Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Paneelgordijnen voor een stijlvol en rustgevend interieur

Paneelgordijnen voor een stijlvol en rustgevend interieur

Paneelgordijnen kennen we ook wel als Japanse panelen of schuifgordijnen. Ze bieden een mooi en vooral rustgevend alternatief voor rolgordijnen, lamellen, jaloezieën of andere raamdecoratie. De moderne en tijdloze uitstraling maken gordijn panelen de perfecte lange termijn keuze voor jouw interieur. 

 

gordijn panelen: stijlvol & rustgevend in verschillende toepassingen 

Paneelgordijnen zijn brede, verticale panelen die los van elkaar hangen en te bedienen zijn. Ze worden ook wel Japanse gordijnen genoemd, een naam die ze niet gestolen hebben. De verwijzing naar het oosten heeft te maken met de walm van rust die ze in jouw interieur brengen. Een tijdloze raambekleding die bovendien heel functioneel is verklaart de blijvende populariteit van paneelgordijnen. 

Groot voordeel is de vele toepassingen die schuifpanelen hebben. Een paneelgordijn als scheidingswand om een kamer beter te organiseren, of als afschermdoek om een opbergruimte te verbergen, … Laat duidelijk zijn dat gordijn panelen naast raambekleding ook dienst kunnen doen als praktisch alternatief voor deuren. 

Op zoek naar paneelgordijnen en benieuwd naar een voorstel en prijs op maat? 
✓ Vraag hier gratis offertes aan bij gespecialiseerde plaatsers

 

japanse panelen
Shutterstock

 

Hoe werkt het Japanse panelen systeem? 

Paneelgordijnen ophangen gebeurt aan een meersporig rail (2 tot 5 sporen) waaraan meerdere panelen bevestigd kunnen worden. Per spoor loopt er een loopwagen waarop de stof van de gordijnen wordt bevestigd met velcro. Door deze velcro valt de hoogte nog wat te corrigeren. 

Paneelgordijnen rails zijn beschikbaar in verschillende materialen. De keuze maak je afhankelijk van je eigen voorkeur of de stijl van je interieur. Gordijn panelen sluiten kan door ze zijdelings achter elkaar te schuiven met een koord of trekstang.

Het systeem is ook beschikbaar als gordijnroede. Dat maakt het mogelijk om Japanse gordijnen en gewone gordijnen met ringen te combineren. 

Brede ramen? Geen probleem! Aangezien de breedte opgesplitst wordt in verschillende delen, is het gewicht verdeeld en zijn gordijn panelen uiterst geschikt voor brede ramen. 

De breedte van de panelen varieert tussen de 50cm en 120cm. De overlap bedraagt 3cm à 50cm. De onderkant van de Japanse gordijnen is voorzien van een zoom waarin een aluminium verzwaringsstuk zit. Dat zorgt ervoor dat het paneel strak blijft hangen. 

 

Japanse panelen prijs

De prijs van paneelgordijnen is natuurlijk afhankelijk van het aantal lopende meter, de gekozen afwerking en het aantal rails. Logischerwijs zullen op maat gemaakte panelen ook duurder zijn dan de kant-en-klaar varianten. 

Enkele richtprijzen:

Paneelgordijn (breedte ong. 60cm): vanaf een gemiddelde prijs van €35
Rail 1m; 2 sporen: gemiddeld €95
Rail 1m; 4 sporen: gemiddeld €105
Rail 2m; 2 sporen: gemiddeld €155
Rail 2m; 4 sporen: gemiddeld €170
Koordbediening: gemiddeld € 20 
Trekstang: gemiddeld € 10

LET OP: hou er ook rekening dat het laten plaatsen van gordijn panelen ook kosten met zich meebrengt. Door een professionele plaatser in te schakelen ben je wel verzekerd van een kwalitatieve en correcte plaatsing en voorkom je latere problemen en kosten als gevolg van een foutieve montage. 

Paneelgordijnen laten plaatsen en benieuwd naar een prijs op maat? 
✓ Vraag hier gratis offertes aan bij gespecialiseerde plaatsers.

 

paneelgordijnen plaatsen
SHutterstock

 

een Waaier aan mogelijke afwerkingen 

Gordijnstoffen genoeg om jouw paneelgordijnen de look te geven die perfect past bij jouw eigen wensen en interieur. Hou er wel rekening mee dat elke stof zijn eigen eigenschappen heeft waardoor ze kunnen reageren op vocht of temperatuurschommelingen. Mogelijke gevolgen zijn plooien of krimping, en dat wil je natuurlijk vermijden. 

Hoe dan ook heb je een uitgebreide keuze aan kleuren en texturen. Transparant, bijvoorbeeld in combinatie met overgordijnen, of verduisterend? Effen of voorzien van een motief of zelf gekozen print? De mogelijkheden zijn ruim om van je Japanse panelen een unieke eyecatcher te maken. 

Voor een nog stijlvoller effect of om ze op vouwgordijnen te laten lijken, kunnen Japanse gordijnen ook voorzien worden van houten of aluminium balleinen. De worden geplaatst op een tussenafstand van ongeveer 40cm. 

 

Paneelgordijnen op maat of kant-en-klaar? 

Het is zeker en vast mogelijk om gordijn panelen kant-en-klaar te kopen. Toch zijn er enkel voordelen verbonden aan paneelgordijnen op maat.

Kies je de paneelbreedte zelf, dan ben je namelijk verzekerd van afmetingen die perfect passen bij jouw specifieke interieur. Bovendien kan je genieten van een optimale lichtinval. Gebruik je het paneelgordijn als scheidingswand, dan kan je bij een op maat gemaakt exemplaar zelf de ideale doorloopopening bepalen.

Paneelgordijnen of andere zonwering plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk

 

Lees ook
raamfolie kopen
Ramen inkijkwerend en zonwerend maken met raamfolie
Zonneschermen: Inspiratie & soorten
Zonneschermen: Inspiratie & soorten
Houten shutters
Houten shutters
Rolluiken plaatsen: Info en prijs advies
Rolluiken plaatsen: Info en prijs advies
screens plaatsen
Screens zonwering: Soorten & prijzen
Aluminium jaloezieën: Voor- & nadelen
Aluminium jaloezieën: Voor- & nadelen
houten jaloezieen plaatsen
Houten jaloezieën: Voor- en nadelen
gordijnen kinderkamer
Gordijnen voor de kinderkamer: tips & inspiratie
Rolgordijnen kiezen: Alle soorten op een rijtje
Rolgordijnen kiezen: Alle soorten op een rijtje
Verhoog je comfort met elektrische rolgordijnen
Verhoog je comfort met elektrische rolgordijnen
horizontale lamellen plaatsen
Horizontale & verticale lamellen
vouwgordijnen plaatsen
Vouwgordijnen: Inspiratie