Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Houten shutters

Houten shutters

Houten shutters brengen sfeer in elke ruimte door hun authentieke karakter. Shutters zijn een vorm van decoratieve raambekleding maar zorgen eveneens voor zonwering. Als je houten shutters goed behandeld, kan je ze gebruiken in elke ruimte van je woning. 

 

Houten shutters

Shutters zijn houten binnenluiken met verstelbare lamellen. Het is unieke raamdecoratie en het brengt sfeer en gezelligheid in huis. Met de verstelbare louvers regel je zelf de hoeveelheid lichtinval en privacy. Houten shutters worden meestal geassocieerd met landelijk wonen maar door de grote variatie aan kleuren en houtsoorten horen ze thuis in elk interieur. De meeste fabrikanten bieden shutters aan in alle RAL-kleuren. Ontvang vrijblijvend offertes op maat van je project via de offertepagina

 

houten shutters plaatsen
Shutterstock

 

montage shutters

De montage hangt af van drie variabelen: hoeveel ruimte is beschikbaar in de kozijnopening, is het kozijn recht en op welke manier opent het raam? Het opmeten en monteren laat je hierdoor best over aan een vakman. De populairste montagesoort is op het kozijn. Op deze manier zit de shutter het diepst. De montagelat waaraan de panelen vastzitten, wordt rechtstreeks op het raamkader bevestigd. De montagelat kan ook aangebracht worden op de muur waardoor de shutters ook de raamkaders bedekt. Beide montagemanieren hebben een fraai resultaat. De montage kan dus ook bepaald worden door persoonlijke smaak.

 

Prijzen houten shutters

Houten shutters worden steeds op maat gemaakt want ze zijn toepasbaar bij alle soorten en vormen ramen. De prijs is afhankelijk van de houtsoort, het kleur en de grootte van het raam, … De prijs schommelt tussen € 200 en € 500 per m². Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat van jouw project via de offertepagina

 

houten shutters keuken
Shutterstock

 

Voor- en nadelen houten shutters

Shutters zijn duurzaam en geven extra waarde aan je woning. Ze zijn bovendien isolerend en zonwerend. Houten shutters zijn gemakkelijk te onderhouden. Heb je ramen met speciale vormen? Houten shutters zijn de ideale oplossing. Ze passen zowel voor vierkante, ronde als driehoekige ramen want ze worden steeds op maat gemaakt. Deze vorm van raamdecoratie is eveneens hygienischer dan gordijnen want stof is gemakkelijk te verwijderen met een stofdoek. Het nadeel van houten shutters is dat ze moeilijker te vervangen zijn dan bijvoorbeeld gordijnen. Houten shutters zal je na verloop van tijd ook moeten behandelen.

Houten shutters of andere zonwering plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk

 

Lees ook
horizontale lamellen plaatsen
Horizontale & verticale lamellen
vouwgordijnen plaatsen
Vouwgordijnen: Inspiratie
Zonneschermen: Inspiratie & soorten
Zonneschermen: Inspiratie & soorten
houten jaloezieen plaatsen
Houten jaloezieën: Voor- en nadelen
raamfolie kopen
Ramen inkijkwerend en zonwerend maken met raamfolie
Paneelgordijnen voor een stijlvol en rustgevend interieur
Paneelgordijnen voor een stijlvol en rustgevend interieur
Aluminium jaloezieën: Voor- & nadelen
Aluminium jaloezieën: Voor- & nadelen
screens plaatsen
Screens zonwering: Soorten & prijzen
gordijnen kinderkamer
Gordijnen voor de kinderkamer: tips & inspiratie
Verhoog je comfort met elektrische rolgordijnen
Verhoog je comfort met elektrische rolgordijnen
Rolgordijnen kiezen: Alle soorten op een rijtje
Rolgordijnen kiezen: Alle soorten op een rijtje
Rolluiken plaatsen: Info en prijs advies
Rolluiken plaatsen: Info en prijs advies