Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verhoog je comfort met elektrische rolgordijnen

Verhoog je comfort met elektrische rolgordijnen

Elektrische rolgordijnen maken het leven aangenamer. Op basis van verschillende systemen kan je eender welk rolgordijn elektronisch aandrijven. Lees meer over de verschillende mogelijkheden en de prijzen in dit artikel.

 

Het gemak van elektrische rolgordijnen

Elektrische rolgordijnen hebben een aantal voordelen ten opzichte van manuele rolgordijnen. Ten eerste win je heel wat comfort. Dankzij een draadloze bediening hoef je letterlijk de handen niet meer uit de mouwen te steken. Op basis van een wandschakelaar of afstandsbediening sluit of open je het rolgordijn.

Daarnaast is de langere levensduur een belangrijk argument. Deze soort gordijnen gaan een stuk langer mee omdat ze altijd gelijkmatig worden opgerold. Rolgordijnen met een elektrisch systeem zijn daarnaast ook extra handig voor ruimtes die moeilijk bereikbaar zijn.

Kies je voor een optionele zonnesensor, dan bescherm je je spullen extra tegen de zon. Bij intensieve zonnestralen zendt de sensor een signaal uit, waardoor de rolgordijnen automatisch afgerold worden.

 

elektrische rolgordijnen in modern interieur
Shutterstock

 

Prijs van elektrische rolgordijnen

De gemiddelde prijs van een bedieningssyteem om je rolgordijnen elektrisch aan te drijven, bedraagt gemiddeld tussen de 100 à 200 euro per lopende meter. Deze prijs is uiteraard afhankelijk van de opties die je kiest en of je het systeem zelf plaatst of laat plaatsen door een professional. Benieuwd naar de exacte prijs voor jouw woning? Ontvang hier vrijblijvend offertes op maat van jouw project

 

 

Verschillende bedieningsystemen  

Wil je je rolgordijnen elektrisch aandrijven? Dan heb je verschillende mogelijkheden. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren, kan je kiezen uit volgende bedieningssystemen.

 

1) Wandschakelaar

Met één druk op de knop bedien je met je wandschakelaar al je rolgordijnen. Dit is een schakelaar met bedrading verwerkt in de wand. De motorunit die verscholen zit in de buis van het gordijn, opent of sluit het geheel.

 

2) Automatisch afstandsbediening

Daarnaast is het ook mogelijk om je rolgordijnen via infraroodstralen te controleren met een afstandsbediening.

 

3) Timer

Er zijn systemen beschikbaar die je de mogelijkheid geven om op vooraf ingestelde tijdstippen de rolgordijnen te openen of te sluiten. Dat maakt je ochtenden meteen een pak minder hectisch.

 

4) Domoticasysteem

Ten slotte is het ook mogelijk om elektrische gordijnen aan de sluiten op een domoticasysteem. Met één centrale systeem op je smartphone of iPad bedien je met gemak al je rolgordijnen.

 

 

Soorten rolgordijnen

Als je kiest voor een elektrisch rolgordijn, heb je de keuze uit verschillende soorten gordijnen. Welke je kiest, is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de indeling van de kamer. Elke van deze soorten rolgordijnen kan je elektrisch laten aandrijven.

 

soorten elektrische rolgordijnen
Shutterstock

 

1) Standaard rolgordijn

Het standaard rolgordijn is het type rolgordijn zonder omhulsel of behuizing. Je ziet de roldoek vanaf de buitenkant.

 

2) rolGordijn met een cassette

Bij dit type is de roldoek weggewerkt in een omkasting. Voor elektrische rolgordijnen is dit de ideale plek om de motorunit in te verbergen. 

 

3) Duo rolgordijn

Een duo rolgordijn bestaat uit twee roldoeken met telkens een verschillende transparantie. Je kan deze lagen afzonderlijk van elkaar doen bewegen.

 

 

EXTRA opties voor de stoffen

Sommige stoffen behartigen specifieke noden:
 

Zonlicht weren

Soms kan het handig zijn om in bepaalde kamers te kiezen voor raamdecoratie die de invloed van de zon beperken. Rolgordijnen bestaande uit een speciale gemetalisseerde stof biedt voordelen op verschillende vlakken. Je kamer blijft fris in de zomer en je objecten verkleuren niet door de zonstralen. Daarnaast maakt het je kamer ook een pak comfortabeler. Bestel zeker ook een zonnesensor, zodat de rolgordijnen automatisch naar beneden gaan bij fel zonlicht.
 

Vocht weren

Ten slotte kan het soms handig zijn om in ruimtes met veel vochtafscheiding rolgordijnen te kiezen die hiertegen extra bestand zijn. Hiervoor gebruikt men stoffen die vocht goed kunnen verdragen dankzij een speciale vochtwerende coating. Het is het overwegen waard, omdat je gordijnen op die manier langer meegaan. 

Elektrische rolgordijnen plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk

 

Lees ook
screens plaatsen
Screens zonwering: Soorten & prijzen
Paneelgordijnen voor een stijlvol en rustgevend interieur
Paneelgordijnen voor een stijlvol en rustgevend interieur
raamfolie kopen
Ramen inkijkwerend en zonwerend maken met raamfolie
Zonneschermen: Inspiratie & soorten
Zonneschermen: Inspiratie & soorten
Rolgordijnen kiezen: Alle soorten op een rijtje
Rolgordijnen kiezen: Alle soorten op een rijtje
gordijnen kinderkamer
Gordijnen voor de kinderkamer: tips & inspiratie
horizontale lamellen plaatsen
Horizontale & verticale lamellen
houten jaloezieen plaatsen
Houten jaloezieën: Voor- en nadelen
Rolluiken plaatsen: Info en prijs advies
Rolluiken plaatsen: Info en prijs advies
Houten shutters
Houten shutters
vouwgordijnen plaatsen
Vouwgordijnen: Inspiratie
Aluminium jaloezieën: Voor- & nadelen
Aluminium jaloezieën: Voor- & nadelen