Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Isoleren

Het aanbrengen van extra insolatie in je woonst is een slimme investering. Hoe beter jouw woning beschermd is tegen weersinvloeden, hoe lager je energiefactuur! (bron: www.isolatie-info.be). De werkwijze van isoleren hangt sterk af van het project. Bij daken wordt vaak gekozen voor glaswol of rotswol omdat hier voldoende ruimte aanwezig is. Bij vochtige ruimtes zoals de buitengevel wordt er veeleer gekozen voor EPS-platen omdat deze hun isolatiewaarde blijven behouden ondanks contact met een vochtige ruimte. Een overzicht van alle soorten isolatiematerialen, isolatiemethoden info over de verschillende premies vind je hier.

dak houtskeletbouw isoleren

Houtskeletbouw isoleren

Wil jij je houtskeletbouw isoleren? Slim idee! Een goed geïsoleerd huis is belangrijk voor je wooncomfort en je energierekening. Of het nu gaat om je dak, muren of vloer... In dit artikel vind je advies voor jouw klus!
Lees artikel
vuurvaste isolatie

3 types Vuurvaste isolatie

Om je eigen veiligheid te garanderen, is het verstandig om vuurvaste isolatie te gebruiken rond een rookkanaal, een open haard of een pizza-oven. Benieuwd naar de soorten, de prijs en de voordelen? Lees het hier!
Lees artikel
enkelsteens buitenmuur isoleren

Enkelsteens muur isoleren

Een enkelsteens muur isoleren is essentieel om je stookkosten te doen dalen en je wooncomfort te doen stijgen. Hoe gaat een isolatiespecialist te werk en wat is de gemiddelde prijs per m²? Je ontdekt het hier!
Lees artikel
plat dak isoleren buitenzijde

Plat dak isoleren buitenzijde

Een plat dak isoleren aan de buitenzijde is altijd de beste keuze. Zo vermijd je vochtproblemen en schade, ben je zeker van het beste rendement, ... Maar hoe gaat een vakman te werk en op welke prijs per m² mag je rekenen? Je leest het in dit artikel!
Lees artikel
kruipruimte isoleren

Kruipruimte isoleren

Je kan je kruipruimte isoleren op verschillende manieren en met verschillende isolatiematerialen. Welke aanpak is voor jouw kruipruimte de beste? En hoeveel kost de isolatie van je kruipruimte ongeveer? Je leest het hier!
Lees artikel
kelder isoleren plafond

Kelder plafond isoleren

Je kelderplafond isoleren heeft vele voordelen. Je hebt bijvoorbeeld minder snel last van koude voeten. Hoe kan het plafond in de kelder geïsoleerd worden? Hoeveel kost het? En wat zijn de alternatieven? Je leest het hier.
Lees artikel
Dakisolatie prijzen

Dakisolatie prijzen

Het isoleren van je dak levert zowel ecologische als financiële voordelen op. Maar aan welke prijzen kan je je verwachten? Hier vind je de belangrijkste prijsbepalers voor isolatiewerken aan het dak en enkele concrete richtprijzen.

Lees artikel
Zoldervloer isoleren

Zoldervloer isoleren

Als je de zolder voornamelijk gebruikt als opslagruimte kies je er best voor om de vloer en niet het dak te isoleren. Zo moet je minder vierkante meters isoleren en verklein je ook het te verwarmen oppervlak. Methoden om de zoldervloer te isoleren vind je hier terug.

Lees artikel
Zolder Isoleren

Zolder Isoleren

Het isoleren van de zolder is één van de meest rendabele manieren van energiebesparing. Door een correcte plaatsing van isolatie bespaar je maar liefst 25% op je stookkosten.

Lees artikel
Isolatie en het belang van een dampscherm

Isolatie en het belang van een dampscherm

Met de hulp van een dampscherm beschermt men isolatie tegen vocht en condensatie die circuleert in de woning. Het dampscherm beschermt zo de bovenliggende dakconstructie tegen rotting en zal ook de isolatiewaarde ten goede komen.

Lees artikel
Zolderdak isoleren

Zolderdak isoleren

Wanneer je de zolder ook wil gebruiken als bewoonbare ruimte doe je er goed aan ook het dak stevig te isoleren. Welke methoden er bestaan om zolderisolatie toe te passen en op welke subsidies en premies je recht hebt lees je hier.

Lees artikel
Isolatie aanbrengen in je woonst - isoleren

Isolatiespecialist zoeken in jouw regio?

Wil je zeker zijn van een correcte uitvoering van de isolatiewerken en optimaal resultaat? Dan raden we je aan om een isolatiespecialistin te schakelen. Deze weet precies waarmee hij rekening moet houden bij de plaatsing en kan je adviseren op maat van jouw project. Via onze offerteservice ontvang je vrijblijvend offertes van verschillende isolatiespecialisten actief in jouw regio. Zo kan je eenvoudig voorgestelde isolatiemethodes, prijzen, uitvoeringstermijnen, ... vergelijken.

Offertes ontvangen