Ga naar de inhoud

Keukenwerkbladen: Geschikte materialen en hun prijzen

In je keuken springt het werkblad meteen in het oog. Het bepaalt het uitzicht van je keuken. Keukenwerkbladen bestaan in allerlei materialen, kleuren en diktes. Vind hier welk keukenblad het best bij je past!

LEES INTERIEURTIP

Keukenindeling: ergonomie en afmetingen

Een praktische keuken ontwerpen begint bij het toepassen van de keukendriehoek en een goede indeling . Tips voor een ergonomische keuken en standaard afmetingen vind je hier.

LEES INTERIEURTIP

Inspiratie en tips voor een praktisch keukeneiland

Het keukeneiland is niet meer weg te denken uit de hedendaagse keuken. Tips voor een praktisch eiland en inspiratie voor een landelijk of modern keukeneiland vind je hier.

LEES INTERIEURTIP

Spatwand keuken: materialen en hun eigenschappen

De spatwand beschermt de muur achter het werkblad tegen opspattend vuil. Welke materialen je kan gebruiken en hoe de spatwand een invloed kan hebben op de uitstraling van je keuken kom je hier te weten.

LEES INTERIEURTIP

Keukens op maat

Met een keuken op maat kan je de indeling en opbouw van je keuken volledig bepalen. Afhankelijk van je eisen kan je kiezen voor een zogenaamde module-keuken, een echte maatkeuken of een combinatie van beide.

LEES INTERIEURTIP

Tips voor de perfecte spoelbak in je keuken

De spoelbak is een veelgebruikt en onmisbaar onderdeel van elke keuken. Welke spoelbak moet je kiezen uit het grote aanbod? Hier vind je een overzicht van veel gekozen materialen, inbouwmogelijkheden en formaten.

LEES INTERIEURTIP

Keukenverlichting kiezen

Met de juiste verlichting breng je sfeer in de keuken en voorkom je schaduwvorming op het werkblad. Inspiratie en tips om je keukenverlichting te bepalen vind je hier terug.

LEES INTERIEURTIP

Keukenrenovatie of nieuwe keuken? Info & Inspiratie

Is je keuken toe aan een opknapbeurt? Dan kan je jouw huidige keuken nieuw leven inblazen met een keukenrenovatie of een volledig nieuwe keuken plaatsen. Wat is de beste keuze en wat zijn de mogelijkheden? Lees het in dit artikel. 

LEES INTERIEURTIP

Keuken ontwerpen: 7 tips voor een perfect keukenontwerp

Een keuken ontwerpen is niet simpel. Er zijn heel wat factoren om rekening mee te houden. Of je nu zelf als keukenontwerper aan de slag gaat of alles overlaat aan een professional, met deze 7 handige tips hou je best rekening.

LEES INTERIEURTIP

Tips voor het inrichten van de keuken

De keuken is één van de meestgebruikte ruimtes in huis. Daarom is het belangrijk dat de keuken zo efficiënt mogelijk is ingericht. Een correcte plaatsing van de verschillende onderdelen kan het wooncomfort verhogen. Ontdek de nodige tips in dit artikel. 

LEES INTERIEURTIP

Zo kies je de juiste keukenkraan

Een keukenkraan is een onmisbaar onderdeel in de keuken. Je kiest daarom best voor een duurzaam en gebruiksvriendelijk exemplaar. Hoe je de juiste keukenkraan kiest, ontdek je in dit artikel. 

LEES INTERIEURTIP

Keramiek keukenblad: Info & prijs

Een keramisch werkblad geeft je keuken een natuurlijke én stoere uitraling. Het materiaal is bestand tegen hitte, onderhoudsvriendelijk, kleurvast en zorgt voor een optimale hygiëne. Ontdek hier alles over een keramiek keukenblad. 

LEES INTERIEURTIP

Kleine vaatwasser plaatsen: mogelijkheden en prijs

Het plaatsen van een kleine vaatwasser in plaats van een standaardmodel kan een flinke plaatsbesparing in de keuken opleveren. In dit artikel vind je meer info over de mogelijkheden bij de plaatsing van een compacte vaatwasser en de prijs waaraan je je kan verwachten.

LEES INTERIEURTIP

Goedkope keukens: tips en inspiratie

Als je budget aan de lage kant is, betekent dat niet dat je geen mooie keuken kan vinden. In dit artikel vind je handige tips en inspiratie voor goedkope keukens. Je ontdekt onder andere de interessantste materialen voor een werkblad en spatwand.

LEES INTERIEURTIP

Tips en inspiratie voor het kiezen van een greeploze keuken

Greeploze keukens ogen strak en zijn één met de ruimte. Greeploze lades passen zowel in landelijke als moderne keukens. In dit artikel ontdek je heel wat tips en inspiratie voor de perfecte greeploze keuken. 

LEES INTERIEURTIP

Tips voor barkrukken in de keuken

De keuken is een drukbezocht en centraal punt in de woning. De zoektocht naar bijpassende barkrukken is dus van belang. In dit artikel vertellen we hoe je een passende en mooie barkruk kan vinden voor jouw keuken.

LEES INTERIEURTIP

Moderne keukens: Inspiratie

Een moderne keuken wordt gekenmerkt door een strak design. Daar hoort een kookeiland bij met een dun werkblad, keukenkasten zonder greep, ingebouwde apparaten en spoelbakken,... Ontdek de ideale materialen voor een keuken met moderne look. 

LEES INTERIEURTIP

Een keukenblad in beton

Een betonnen werkblad geeft je keuken een robuuste en stoere uitstraling. Het is bestand tegen hitte, is stootvast en duurzaam. Ontdek alle voor- en nadelen van een betonnen keukenblad. 

LEES INTERIEURTIP

Een composiet werkblad in de keuken

Een composiet werkblad heeft een natuurlijke uitstraling en zorgt voor een hygiënische keuken. Het materiaal is niet alleen ijzersterk maar heeft nog tal van voordelen. Lees alles over een composiet werkblad in de keuken.

LEES INTERIEURTIP

Houten werkblad in de keuken

Een houten werkblad geeft warmte en sfeer aan je keuken. Het past bij zowel een moderne als meer landelijke stijl. Ontdekt de verschillende soorten hout en de voor- en nadelen van een houten keukenblad. 

LEES INTERIEURTIP

Betonvloer in de keuken

Een betonvloer in huis oogt erg stoer en is een dankbaar materiaal vanwege zijn tijdloze uitstraling en industrieel karakter. In tegenstelling tot keramische tegels is beton wel niet bestand tegen vetten en oliën in de keuken. Hoe je hem toch kan toepassen en onderhouden lees je hier.

LEES INTERIEURTIP

Keuken werkblad in Dekton

Een werkblad in Dekton is bijzonder sterk en een goed alternatief voor composiet en graniet. Zo is het niet alleen krasvast maar ook nog eens hittebestendig. De voordelen, eigenschappen, realisaties en prijs advies voor een keukenblad in Dekton vind je hier.

LEES INTERIEURTIP

Tips en inspiratie voor de perfecte buitenkeuken

Met de zomer in het vooruitzicht wordt het tijd om na te denken over de perfecte buitenkeuken. Jouw bbq's, tuinfeesten en gezellig avonden worden uniek met deze tips!

LEES INTERIEURTIP

Inox spoelbak in de keuken

Een inox spoelbak schenkt een moderne look aan jouw keuken. Het is bovendien makkelijk te onderhouden en hittebestendig. De voordelen en nadelen van een inox spoelbak op een rijtje.

LEES INTERIEURTIP

Graniet werkblad in de keuken

Een werkblad in graniet is niet alleen een streling voor het oog maar ook bijzonder gebruiksvriendelijk. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kan je kiezen voor gepolierd, gebrand en verzoet graniet.

LEES INTERIEURTIP

Dampkap in het werkblad inbouwen

Met een afzuiging in het werkvlak kan je maximaal genieten van het ruimtegevoel aan je kookeiland. Afhankelijk van je voorkeur kan je gaan voor een randafzuiging of telescopische dampkap.

LEES INTERIEURTIP

Keuken restylen: Tips - voorbeelden en inspiratie

Is je keuken nog in prima staat maar ziet het er wat gedateerd uit? Met enkele leuke toevoegingen kan je de keuken volledig restylen en maak je er opnieuw een sfeervolle en hedendaagse plek van.

LEES INTERIEURTIP

Tips voor een landelijke keuken

Met een landelijke keuken zorg je voor heel wat gezelligheid en sfeer. Ze zijn verkrijgbaar in tal van uitvoeringen en kunnen naadloos geïntegreerd worden in elk type interieur. Meer inspiratie en voorbeelden ontdek je hier.

LEES INTERIEURTIP

Kiezen voor een open, half-open of gesloten keuken

Een open keuken zorgt voor een aangenaam sociaal contact maar brengt toch ook enkele minpuntjes naar boven. De voor- en nadelen van open en gesloten keukens vind je hier terug.

LEES INTERIEURTIP

Corian in de keuken

Corian is een volkunststof materiaal dat vaak gebruikt wordt voor werkbladen, spatwanden en spoeltafels. De sterkste troef van Corian is dat een naadloze verlijming mogelijk is.

LEES INTERIEURTIP

 

Tips keuken ontwerpen & inspiratie foto's

Is je keuken aan vernieuwing toe of wil je ze op een originele manier aankleden, bekijk dan zeker onze rubriek keukenadvies! De kookruimte wordt steeds vaker betrokken bij het woongebeuren waardoor we ze steeds warmer en sfeervoller gaan inrichten. De keuken kan je perfect aanpassen aan je eigen smaak qua interieur. Originele ideeën voor moderne of eerder landelijke keukens, tips voor het ontwerpen en inspiratie foto's vind je terug in bovenstaande artikels.

 

Witte moderne keuken - keuken ideeën© Shutterstock