Vouwgordijnen zijn de populairste vorm van raamdecoratie. Ze zijn ideaal om de lichtinval in je huis, de privacy en de inkijk zelf te bepalen. Vouwgordijnen hebben een warme uitstraling. Je vindt deze gordijnen in allerlei materialen en kleuren waardoor je ze volledig kan afstemmen op je eigen smaak en de stijl van je interieur. Info over de verschillende uitvoeringen en prijzen vind je hier terug.

 

Vouwgordijnen met floraal motief - keuken © Corki

 

WAt zijn vouwgordijnen?

Vouwgordijnen worden elk jaar moderner. Ze passen in elke interieur en creëren heel veel sfeer. Deze gordijnen zorgen voor een goede isolatie en dragen bij tot de akoestiek. Vouwgordijnen worden gemaakt aan de hand van baleinen (ronde staafjes aan de achterkant van het gordijn). De baleinen staat op regelmatige afstand zodat je een strak effect krijgt en je het kan optrekken als een pakket.  

 

Vouwgordijnen - bureau © Corki

 

Welke stof?

Vouwgordijnen bestaan in allerlei kleuren, motieven en patronen. De keuze is erg uitgebreid waardoor je de gordijnen perfect kan aanpassen aan je eigen stijl. Ze passen zowel in een klassiek als in een moderner interieur. Voor meer informatie daaromtrent trek je best naar een speciaalzaak voor gordijnen. De keuze van de voering hangt af van je persoonlijke noden.

 

Isolerende voering

In je woonkamer, badkamer, bureau,... heb je het graag warm. Laat je vouwgordijnen afwerken met een isolerende voering voor extra comfort. Deze voering houdt 50% van de warmte vast.

 

Verduisterende

Slaap je graag in een volledig donkere kamer? Kies voor een verduisterende afwerkingslaag. Deze voering is de ideale, technische oplossing om het daglicht volledig te weren. Een goed alternatief voor rolluiken!

 

Beige vouwgordijnen - woonkamer © Belvedere

 

Reinigen vouwgordijnen: tips

Het grote voordeel aan vouwgordijnen is het gemakkelijke onderhoud. De gordijnen mogen in de wasmachine op 30 graden. Het is wel aangeraden om dit enkel uit te voeren als ze echt toe zijn aan een opfrisbeurt. Voor een vlotte wasbeurt volg je best onderstaande stappen:

  • Rol het vouwgordijn volledig naar beneden.
  • Maak de optrekkoorden los van de onderste rij ringetjes.
  • Het ophangsysteem en de stof zitten aan elkaar vast met klittenband. Scheid deze rustig van elkaar.
  • Haal de baleinen uit de stof.
  • Stop het in de wasmachine op 30 graden. Laat ze vervolgens drogen aan de wasdraad. Zo zal je weinig strijkwerk hebben. 

 

Witte vouwgordijnen - woonkamer © Decoratie Vermeulen

 

Prijzen vouwgordijnen op maat

De prijs van je vouwgordijnen zal afhankelijk zijn van de gekozen stof. Daarbovenop is het aan te raden om je vouwgordijnen te laten maken op maat zodat het perfect past. De gemiddelde prijs voor een standaard wit vouwgordijn van 140x180 schommelt tussen €50 en €100. Voor een vouwgordijn op maat met een speciaal motief of kleur zal je snel meer betalen. 

Offerte aanvragen voor raamdecoratie

Gordijnen, lamellen, vouwgordijnen of andere raamdecoratie op maat? Via onderstaand formulier kan je vrijblijvend prijzen aanvragen bij gespecialiseerde raamdecoratie specialisten actief in jouw regio.

 

 

 

 

 

 

 

placeholder

Over de auteur

Mieke Vanderroost is journaliste van opleiding met een grote voorliefde voor architectuur en literatuur. Haar interesses koppelt ze aan een drang naar kennis en informatie rond interieur en design.

MEER ARTIKELS VAN MIEKE VANDERROOST