Ga naar de inhoud

Gietvloeren

Gietvloeren worden steeds vaker geplaatst in moderne woningen en hebben tal van voordelen ten opzichte van traditionele vloerbekledingen. Een overzicht van alle soorten gietvloeren met hun eigenschappen, voorbeelden en prijzen vind je hier terug.

LEES ARTIKEL

Steentapijt: Een moderne naadloze vloer

Steentapijt, ook wel gekend als Stone Carpet is een gietvloer op basis van fijne steenkorreltjes. Het is een erg natuurlijke vloer die bijzonder onderhoudsvriendelijk is en bruikbaar is voor diverse toepassingen.

LEES ARTIKEL

Betonvloer: Eigenschappen & Inspiratie voorbeelden

Een betonvloer wordt steeds vaker toegepast als vloerbekleding. Het is relatief goedkoop, bijzonder strak en heeft heel wat troeven. Informatie over betonvloeren en voorbeelden van realisaties vind je hier.

LEES ARTIKEL

Microcement als decoratieve en functionele afwerkingslaag

Microcement is een dunne decoratieve betonlook coating die gebruikt kan worden als afwerkingslaag voor onder meer vloeren, wanden, plafonds, ... Alles over de mogelijkheden, voordelen, prijs en plaatsing lees je in dit artikel.

LEES ARTIKEL

Tapijttegels

Tapijttegels zijn helemaal terug van weggeweest. Ze zijn makkelijk te plaatsen, eenvoudig te verwijderen of te vervangen, onderhoudsvriendelijk, comfortabel én je kan er originele effecten mee creëren. Lees hier alles over de mogelijkheden en prijzen van tapijttegels.

LEES ARTIKEL

PVC vloeren als duurzame en goedkope vloerbekleding

PVC vloeren combineren de look van hout, natuursteen, beton of een ander materiaal met het gemak van kunststof als materiaal. Lees hier alles over onder meer de eigenschappen, mogelijke uitvoeringen en prijzen.

LEES ARTIKEL

Terracotta tegels: klassiek chique

Terracotta tegels geven je woning een warme uitstraling en stijlvolle look. Deze tegels van gebakken klei zijn echter poreus en daardoor wel kras- en vlekgevoelig. Maar mits een goede beschermlaag en periodiek onderhoud kan je ze zelfs in de keuken en badkamer gebruiken. Info, onderhoudstips en alternatieven van terracotta tegels vind je hier.

LEES ARTIKEL

Vloer op bestaande vloer

Wil je je vloer vernieuwen, dan kan je grote breekwerken vermijden door te kiezen voor een dunne vloer. De nieuwe vloer komt dan gewoon bovenop de oude vloerbedekking te liggen. In dit artikel ontdek je enkele mogelijkheden voor het plaatsen van een vloer op een bestaande vloer.

LEES ARTIKEL

visgraat parket: prijs & plaatsing

Visgraat parket is een legpatroon voor parketvloeren. Deze massieve vloer wordt gekenmerkt door het typische vissengraatpatroon. Ze stralen heel wat klasse en authenticiteit uit. Ontdek hier meer over de prijs en de plaatsing van deze authentieke houten vloer.

LEES ARTIKEL

Cementtegels: Soorten, patronen & prijzen

Cementtegels geven door hun leuke patronen en kleuren een nostalgische, retrosfeer aan je woning. Je kan ze plaatsen in elk type interieur. Ontdek hier de soorten, hun voor- en nadelen en de prijs. 

LEES ARTIKEL

Troffelvloer

Troffelvloeren zijn krasbestendig, slipvast, sterk en bijzonder onderhoudsvriendelijk. Ze werden oorspronkelijk gebruikt als vloerbedekking in industriële omgevingen maar tegenwoordig duiken ze ook steeds vaker op als vloer in moderne woningen.

LEES ARTIKEL

Natuursteen tegels: Eigenschappen van een natuurstenen vloer

Een natuurstenen vloer is een lust voor het oog en geeft je interieur een natuurlijke look. Ontdek de verschillende soorten natuursteen tegels met hun voordelen en nadelen. 

LEES ARTIKEL

Keramisch parket | Soorten en prijzen

Wil je een een houten look in je keuken of badkamer? Keramisch parket is de ideale oplossing! Het zijn tegels met houtlook en moeilijk te onderscheiden van echt parket. Lees meer over de verschillende soorten en prijzen van keramische tegels.

LEES ARTIKEL

Polyurethaan vloer

Een polyurethaan vloer is een elastische gietvloer die bestaat uit kunststof die nagenoeg op iedere ondergrond kan geplaatst worden. Een PU-vloer is bijzonder sterk en is met zijn naadloze karakter en strakke look bijzonder populair in moderne inrichtingen.

LEES ARTIKEL

Dunne tegels voor renovatie

Ben je beu gekeken op je oude tegels maar heb je geen zin om de hele vloerbedekking uit te breken? Met dunne tegels voor renovatie kan je rechtstreeks over de oude vloer heen lijmen met een dikte vanaf 3,5 mm. Als kers op de taart valt ook de prijs per vierkante meter goed mee.

LEES ARTIKEL

Sisal vloerbedekking: Warm en natuurlijk

Met een vloerbedekking van Sisal haal je het beste van de natuur in huis. Sisal is een 100% natuurlijk materiaal en volledig biologisch afbreekbaar. Het is erg slijtvast en verkrijgbaar in diverse natuurtinten en moderne weefpatronen.

LEES ARTIKEL

Cementgebonden gietvloeren

Een cementgebonden gietvloer oogt natuurlijk en warm en heeft terzelfdertijd de uitstraling van gepolierd beton. Wat zijn de voor- en nadelen en hoe kan je deze vloer het best onderhouden?

LEES ARTIKEL

Vinylvloeren: Multifunctionele vloerbekleding

Vinyl wordt vaak gekozen als alternatief op parketvloeren en Linoleum. Deze vloerbekleding is heel interessant qua prijs, snel geplaatst en heeft ook heel wat positieve eigenschappen.

LEES ARTIKEL

Epoxyvloer: Een naadloze gietvloer

Een epoxyvloer is een naadloze gietvloer met een hoge hardheid die wordt aangebracht bovenop een bestaande draagvloer. De dikte is gering en zettingsvoegen zijn niet vereist. Epoxyvloeren zijn steeds vaker terug te vinden in moderne woningen.

LEES ARTIKEL

Linoleum vloer: Hygiënisch en veelzijdig

Een vloer in linoleum is gebruiksvriendelijk, goed voor het milieu en verkrijgbaar in duizenden kleuren. Je vindt ze niet alleen terug in grote gebouwen zoals ziekenhuizen en kantoren, ook bij particuliere woningen is linoleum terug van weg!

LEES ARTIKEL

Kurkvloer: Ecologisch en gebruiksvriendelijk

Een vloer in kurk is milieuvriendelijk en voelt aangenaam aan bij blootsvoets lopen. Kurkvloeren zijn verkrijgbaar in tegelvorm of rollen. Je kan kiezen voor een natuurlijke uitstraling maar ook tegels en parket kunnen perfect nagebootst worden.

LEES ARTIKEL

Keramische tegels: Soorten tegels op een rijtje

De tegelvloer is één van de meest gebruikte vloerbekledingsmaterialen. Ze zijn relatief goedkoop, bijzonder onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar in honderden variaties. Hier vind je een overzicht van alle soorten keramische tegels.

LEES ARTIKEL

Laminaatvloeren

Laminaat is een waardig alternatief voor parket en biedt heel wat voordelen. Niet alleen de prijs is een pak voordeliger maar ook het onderhoud en de plaatsing gebeuren een pak sneller.

LEES ARTIKEL

Parketvloer plaatsen: Soorten parketvloeren

Geen vloerbekleding die meer warmte uitstraalt dan een authentieke parketvloer. Door zijn natuurlijke uitstraling past een vloer in parket niet alleen in landelijke omgevingen maar ook in moderne en hedendaagse inrichtingen.

LEES ARTIKEL

Bamboe parket: Soorten & prijzen

De natuurlijke vloer van de toekomst is bamboe parket. Het is ecologisch, duurzaam en slijtvast en past door haar uniek design in elk interieur. Ontdek hier de kostprijs, voordelen en nadelen van bamboevloeren!

LEES ARTIKEL

OSB als vloerafwerking | Tips en inspiratie

OSB platen schenken een industriële look aan je woning en zijn bovendien goedkoop. Hoe kan je OSB gebruiken als vloerafwerking? Inspiratie en tips voor het plaatsen van OSB platen vind je hier terug.

LEES ARTIKEL

Overzicht geschikte vloeren voor vloerverwarming

Vloerverwarming kan je niet combineren met alle vloermaterialen. Het is belangrijk dat de warmte zo ongehinderd mogelijk kan afgegeven worden. Ontdek hier welke vloeren het meest geschikt zijn voor vloerverwarming. 

LEES ARTIKEL

Vast tapijt: De warmste vloerbekleding

Het vast tapijt was lange tijd een bijzonder populaire vloerbekleding voor slaapkamers en appartementen. Nadat het enkele jaren verdrongen was door laminaat en linoleum is vast tapijt nu weer terug van weg.

LEES ARTIKEL

Legpatroon van tegels

Tegels worden meestal recht tegen elkaar gelegd maar toch zijn er nog heel wat andere legpatronen mogelijk. Een overzicht van de verschillende patronen met voorbeelden van vloertegels vind je terug in dit artikel.

LEES ARTIKEL

Laminaat met tegelmotief

Een vloer in laminaat wordt meestal geassocieerd met het uitzicht van hout. Toch is een laminaatvloer ook verkrijgbaar in heel wat andere texturen zoals leder, natuursteen en tegels.  Voorbeelden, info en inspiratie van laminaat vloertegels vind je hier.

LEES ARTIKEL

 

Vloer kiezen: tegels, parket of een ander materiaal?

Vloerbekleding is één van de belangrijkste materialen van je interieur. Er wordt dagelijks op gelopen en krijgt gedurende de jaren heel wat te verduren. Een vloer kan je ook niet zomaar veranderen volgens de laatste interieurtrends. Je kiest best voor een vloer met tijdloze uitstraling die de tand des tijds moeiteloos kan doorstaan. Zowel voor een klassiek als een meer modern interieur kan je kiezen tussen allerlei soorten vloeren. In deze rubriek vind je een overzicht van alle soorten vloerbekledingen met hun eigenschappen, plaatsingswijze, voorbeelden, prijs per vierkante meter en bijzondere aandachtspunten.

 

Woonkamer met parket en houten details© Shutterstock