Terug naar boven


Interieur projecten > woning inrichting > Landhuis in Engelse stijl

Landhuis in Engelse stijl - Lefèvre Interiors


Landhuis in Engelse stijlIn het hartje van de Vlaamse Ardennen vind je dit prachtige landhuis in Engelse stijl terug. De woning werd opgetrokken uit gerecupereerde materialen en is afgewerkt tot in het kleinste detail. Voor de inrichting werd gebruikgemaakt van antiek en ambachtelijke elementen die vervaardigd werden in het atelier van Lefèvre Interiors.

 

 

De imposante hal


De hal werd bekleed met Carrara marmer en Noir de Mazy vloertegels in dambordpatroon. De binnendeuren werden vervaardigd in de eigen ateliers van Lefèvre Interiors.

Marmeren trap van gerecupereerde materialen Imposante hal in Engelste stijl met dambord vloer

Het trappenhuis werd bekleed met witmarmeren treden die afkomstig zijn uit een oude Belgische woning. De smeedijzeren leuning werd nagemaakt naar een antiek voorbeeld door de lokale smid.

 

De bilbiotheek


klassieke bibliotheek met haardvuur Ingebouwde bibliotheek uit eik

Vanuit de imposante hal kan je binnentreden in de bibliotheek die er al honderd jaar lijkt te staan. Niets is echter minder waar. Hij werd volledig op maat gemaakt in de ateliers van Lefèvre Interiors en kreeg zijn klassieke en antieke uitstraling door het gebruik van oude eik. Ook voor de vloer werd gebruikgemaakt van recuperatiematerialen, 19de eeuwse parkettegels.

 

Keuken


landelijke keuken

De landelijke woonkeuken met kasten in gebleekt hout werd volledig op maat gemaakt. Het werkblad bestaat uit Carrara marrmer en de spatwand van het fornuis werd bekleed met Hollandse "witjes". Als vloerafwerking koos men voor gerecupereerde tegels uit carrara marmer. Een Franse 18de eeuwse tafel in eik en 19de eeuwse Franse stoelen maken het geheel af.

 

De eetkamer in Engelse stijl


De muren van de eetkamer werden geverfd met Rectory Red van Farrow & Ball en kregen een opvallende lambrisering. Antieke stoelen werden geplaatst aan een nieuw vervaardigde tafel naar een antiek Engels voorbeeld.

Rode eetkamer in Engelse stijl Houten schouwmantel uit mahonie met handgemaakte versieringen

De versiering op de mahoniehouten schouw werd met de hand gesneden door één van de vaklui van Lefèvre Interiors. Ook de royale binnendeur werd uit mahonie vervaardigd en kreeg een Engels geinspireerde, geschilderde omlijsting.

 

Woonkamer


landelijke zitruimte met linnen zetelovertrekken

Bij het binnenkomen van de zitkamer gaat de aandacht vrijwel meteen naar de 18de eeuwse Franse schouwmantel die centraal in de kamer staat. De mantel werd vervaardigd in notelaar en heeft na al die jaren nog steeds zijn originele patine. De binnenzijde werd afgewerkt met Bourgondische tegelpannetjes. Het zitmeubilair werd gestoffeerd met Belgisch linnen.

 

De orangerie


De orangerie kreeg een opvallend hoog plafond met eiken dakspanten. Voor de vloer werd gebruikgemaakt van recupratie bakstenen.

Landelijke orangerie door Levèfre interieurs orangerie

De grote stalen ramen brengen heel wat licht in huis en zorgen voor een nauw contact met de tuin. De moderne radiatoren werden vakkundig van het oog onttrokken met een bekleding van houtvlechtwerk.

 

De badkamer


Landelijke badkamer in carrara marmer

Ook in de badkamer werd gebruikgemaakt van het warme Carrara marmer. De vloer werd bekleed met gerecupereerde tegels en voor het lavabomeubel en bad werden de Carrara bladen op maat gemaakt. Het wastafelmeubel en de badomkleding werden uitgevoerd in eik.

 

De slaapkamer


De slaapkamer werd geverfd met Skimming Stone van Farrow & Ball. Als stof voor de raambekleding werd gekozen voor een toile de jouy. De geschilderde slaapkamerkast heeft een beplankte structuur.

Slaapkamer met Skimming stone verf van Farrow en Ball

© Fotografie: Jo Pauwels - Efie De Grande

 

Meer informatie over Lefèvre Interiors


Het familiebedrijf Lefèvre Interiors geeft al sinds 1890 het interieur van vele woningen een ziel. Gepassioneerde vaklui uit de eigen ateliers brengen met hun lambriseringen en maatwerk een interieur tot leven. Meer informatie vind je op hun website: www.lefevre.be

 

 

 
 

 

Interieur projecten > woning inrichting > Landhuis in Engelse stijl