Ga naar de inhoud

Tips voor een bad douche combinatie

De bad douche combi is de perfecte oplossing als je niet wil inboeten aan comfort in een kleinere badkamer. Op welke manieren je een douche en bad het best kan combineren met elkaar lees je hier.

LEES INTERIEURTIP

Betonlook in de badkamer: materialen & eigenschappen

Een badkamer met betonlook is de laatste jaren bijzonder populair en dat is niet onterecht. Beton is een warm materiaal met heel wat kleur en een tijdloos karakter. Welke materialen hiervoor gebruikt kunnen worden lees je hier.

LEES INTERIEURTIP

Badkamer behang: Leuke eyecatcher voor de muren

Kan jouw badkamer ook wat meer pit gebruiken, dan is vochtbestendig behang met een hippe print vast iets voor jou! Badkamer behang is een goed alternatief voor tegels en kan geplaatst worden achter het bad, lavabo of toilet.

LEES INTERIEURTIP

Tips kleine badkamer inrichten

In de badkamer moeten heel wat spullen een plekje vinden waardoor kleine ruimtes al snel druk kunnen overkomen. Hoe je een kleine badkamer groter kan doen lijken lees je in deze interieurtip.

 

LEES INTERIEURTIP

Badkamertegels kiezen - Tips en praktische weetjes

Badkamertegels komen in heel wat formaten en kwaliteiten. Waar je op moet letten bij het kopen van tegels en welke impact verschillende formaten kunnen hebben vind je hier terug.

LEES INTERIEURTIP

Een badkamermeubel op maat laten maken

Met een badkamermeubel op maat kan je de ruimte optimaal benutten en heel wat extra bergruimte  voorzien. Ook de prijs van een badkamermeubel valt goed mee naargelang de materiaalkeuze.

LEES INTERIEURTIP

Houten vloer in de badkamer: Parket of laminaat?

Overweeg je om een houten vloer te plaatsen in de badkamer? Met welke aandachtspunten je rekening moet houden en wat de verschillen zijn tussen parket en laminaat in de badkamer vind je hier.

LEES INTERIEURTIP

Badkamermeubel kopen: Tips en inspiratie

Het badkamermeubel of lavabomeubel is het centerpunt van de badkamer. Tips voor een tijdloos meubel, belangrijke afmetingen, materialen en inspiratie vind je hier terug.

LEES INTERIEURTIP

Tips voor een geslaagde badkamerverlichting

Voor een geslaagde badkamerverlichting kan je gebruikmaken van algemene verlichting, sfeerverlichting en taakverlichting. Tips om licht te integreren in jouw badkamer vind je hier.

LEES INTERIEURTIP

Een inloopdouche maken: Tips en nuttige afmetingen

De inloopdouche is het summum van de hedendaagse badkamer. Het zorgt voor een open gevoel en is ook bijzonder praktisch. Hoe je een inloopdouche moet maken en belangrijke afmetingen vind je hier.

LEES INTERIEURTIP

Tips voor het renoveren van de badkamer

De badkamer renoveren is een klus waar je heel wat voorbereidingen moet voor treffen. Hoe je de verbouwingen vlot laat verlopen en aan welke prijzen je moet denken vind je hier terug.

LEES INTERIEURTIP

Overzicht soorten wandbekleding voor de badkamer

Naast keramische tegels en mozaiëk kan je voor de wandbekleding ook gebruikmaken van verf, behang en plaatmaterialen. Interieurdesigner zet alle materialen en hun eigenschappen op een rijtje.

LEES INTERIEURTIP

Tips voor een landelijke badkamer inrichting

De inrichting van een landelijke badkamer is relatief goedkoop en zorgt voor heel wat sfeer. Maak gebruik van warme tinten, lambriseringen en oude meubels voor een geslaagd geheel

LEES INTERIEURTIP

Badkamer verluchten: badkamerventilator plaatsen

In de badkamer hoopt vochtige lucht zich op om neer te slaan als condens op wanden en plafond. Met de hulp van een badkamerventilator voorkom je deze problemen en kan je de badkamer efficiënt en snel verluchten.

LEES INTERIEURTIP

Tips voor een tijdloze badkamer

Het renoveren of plaatsen van een nieuwe badkamer neemt vaak een grote hap uit het verbouwbudget. Om er vele jaren van te kunnen genieten geef je ze dan ook best een tijdloze uitstraling.

LEES INTERIEURTIP

Tips voor het inrichten van een design badkamer

Een design badkamer is een streling voor het oog maar kan er al snel gedateerd uitzien. Hier vind je alvast enkele tips om ze een blijvend hedendaagse look te geven.

LEES INTERIEURTIP

Het kleinste kamertje inrichten: Tips en originele ideeën

Het toilet is de ideale plek in huis om te experimenteren met kleur en technieken. Leuke tips om het kleinste kamertje in te richten vind je hier.

LEES INTERIEURTIP

Badkamer inrichten: Algemene tips

Bij het inrichten van je badkamer moet je rekening houden met heel wat factoren. Algemene tips voor de aankleding van je badkamer vind je hier.

LEES INTERIEURTIP

Badkamertegels schilderen: Voorbeelden en stappenplan

Is de tijd ook blijven stilstaan in jouw badkamer dan kan je ze weer helemaal up-to-date maken door de tegels te schilderen.

LEES INTERIEURTIP

 

 

inspiratie en originele ideeën voor de badkamer

De badkamer inrichten is een arbeidsintensieve klus een hele hap neemt uit het bouwbudget. De hoge kostprijs van de sanitaire toestellen, het positioneren van het bad en inloopdouche, badkamertegels kiezen en de technische complexiteit maken het niet altijd even makkelijk om er een relaxerende ruimte van te maken. In deze rubriek vind je heel wat originele ideeën en inspiratie foto's terug voor het ontwerpen en inrichten van badkamers die garant staan voor vele jaren plezier.