Terug naar boven


Home > interieurtips > Badkamer inrichting - tips en ideeën

Badkamer inrichting tips

Advies voor de badkamerinrichting

badkamer inrichting tips

Bij het inrichten van een praktische badkamer komt heel wat kijken. In deze interieurtip kom je te weten hoe je de perfecte materialen en kleuren kiest, welke verlichting er aanwezig moet zijn en waar je het bad, douche , toilet en badkamermeubel kan plaatsen.

Badkamer inrichten en ontwerpen

Kiezen van een badkamermeubel

Tips badkamermeubels kopen

badkamermeubels

Het badkamermeubel is één van de meest gebruikte meubels in huis en moet al snel enkele decennia meegaan. In dit artikel kom je te weten hoe je de perfecte badkamermeubels kan spotten.

Tijdloze badkamers ontwerpen

Nieuwe badkamer nodig?

Vraag hier gratis en vrijblijvend uw offerte

nieuwe badkamer prijs

Wil je een nieuwe badkamer plaatsen? Op Interieurdesigner.be kan je nu gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij verschillende plaatsers uit jouw regio.

prijs nieuwe badkamer plaatsen

Inloopdouche tips

Waarom kiezen voor een inloopdouche

tijdloze badkamer

De inloopdouche wordt vanwege zijn strakke vormgeving steeds vaker geplaatst in landelijke en moderne badkamers. Inloopdouches brengen ruimtegevoel, zijn relatief goedkoop en verkrijgbaar in elke gewenste afmeting.

inloopdouche maken inloopdouches prijs

Wandbekleding badkamer kiezen

Soorten waterbestendige wandbekleding

wandbekleding badkamer

Keramische tegels worden frequent gebruikt in de badkamer maar ook minder voor de hand liggende materialen zijn mogelijk. Zo kan je met Tadelakt, verf, behang en mozaïek ook een unieke toets geven aan je nieuwe badkamer.

Afwerking badkamer wanden

Parket of laminaat in de badkamer

Een houten vloer in de badkamer

houten vloer badkamer

Parket of laminaat is een prima vloerafwerking om sfeer en gezelligheid te brengen in badkamers. Het voelt aangenaam aan bij blootvoets lopen en breekt de kilte van porselein en tegels.

massieve parket in badkamers en waterdichte laminaat

Badkamer renovatie

Tips voor het renoveren van de badkamer

badkamer renovatie

Bij het renoveren van badkamers komt heel wat kijken. Met volgend stappenplan verloopt je renovatieproject vlekkeloos en voorkom je heel wat onverwachtse kosten en tijdverlies.

badkamer renoveren

Badkamermeubel op maat

Tips voor maatwerk in de badkamer

badkameraccessoires

Door je badkamermeubel op maat te laten maken kan je heel wat extra bergruimte creëren. In dit artikel vind je enkele voorbeelden terug van badkamermeubels op maat en geven we je tips en prijsadvies over maatwerk.

Badkamermeubel laten maken

Badkamerverlichting

Zo breng je licht in de badkamer

badkamerverlichting

Door verschillende verlichtingstypes te combineren en lichtpunten strategisch te plaatsen krijg je een optimale badkamerverlichting. Maak zeker gebruik van sfeerverlichting en creëer je eigen wellness center.

Badkamerverlichting kopen - tips voor licht in de badkamer

Originele Badkameraccessoires

Online badkameraccessoires kopen

badkameraccessoires

Met badkameraccessoires maak je ook van een kille plek zoals de badkamer een aangename ruimte. Interieurdesigner verzamelde voor jou de leukste badkameraccessoires die je online kan kopen.

Online badkameraccessoires

Landelijke badkamer

Tips voor een cottage badkamer inrichting

landelijke badkamer

Een landelijk geïnspireerde badkamer straalt rust en gezelligheid uit. Door gebruik te maken van een vrijstaand bad, lambriseringen, stoffen en warme kleuren verkrijg je in een mum van tijd een badkamer in cottage stijl.

Cottage badkamer

Toilet inrichting ideeen

Tips voor het kleinste kamertje

toilet inrichten ideeen en wc spreuken

Het toilet wordt vaak over het hoofd gekeken bij het inrichten van de woning. Toch is het de ideale plaats om met beperkt budget een creatief ontwerp te maken. Laat je inspireren door deze originele ideeën voor het toilet.

Toiletspreuken en inspiratie toiletten originele wc's

Design badkamer inrichten

Tips voor een design badkamer

design badkamer inrichting

Design is vaak een trend van voorbijgaande aard. Met volgende tips kan je toch jarenlang genieten van een design badkamer zonder dat ze er snel ouderwets zal uitzien.

Design badkamer inrichting

Badkamertegels kiezen

Zo vind je de perfecte tegels

badkamertegels kiezen

Keramische tegels zijn één van de meest gebruikte materialen in vochtige ruimten. Ze zijn makkelijk te reinigen, waterdicht en verkrijgbaar in tal van kleuren en formaten.

tegels voor de badkamer

Tips voor een tijdloze badkamer

Tijdloze badkamer inrichting ontwerpen

tijdloze badkamer

Een nieuwe badkamer is een grote investering die heel wat jaren moet meegaan. Voor het badkamermeubilair en de tegels kies je dan ook best tijdloze kleuren en materialen. Een persoonlijke toets kan gebracht worden met decoratie en accessoires.

Tijdloze badkamers ontwerpen

Badkamertegels verven

stappenplan voor het verven van tegels

badkamer tegels verven

De badkamer goedkoop renoveren kan makkelijk gebeuren door de badkamertegels en badkamermeubels te schilderen. In dit badkameradvies vind je enkele leuke voor- en na projecten geverfde badkamer- tegels en meubelen.

badkamer tegels verven

Badkamer voorbeelden

badkamer inspiratie foto's en ideeën

badkamers voorbeelden

Badkamers komen in allerlei vormen, kleuren en maten. Voorbeelden en ideeën van design badkamers, moderne badkamers, klassieke en landelijke badkamers worden hier op een rijtje gezet.

badkamers voorbeelden

Kleine badkamers inrichten

Advies voor kleine badkamers

kleine badkamer

Een kleine badkamer inrichten vergt altijd wat puzzelwerk. In deze badkamertip vind je ideeën terug voor de badkamer groter te maken en tips voor het positioneren van het bad, lavabo, douche en badkamermeubel.

kleine badkamer inrichten

Hout in de badkamer

Parket in de badkamer

welke parket in de badkamer leggen

Hout schept sfeer en warmte waardoor het ideaal te combineren is met de koele materialen van een badkamer. In dit artikel kom je te weten welk hout je kan gebruiken in badkamers, aandachtspunten bij de plaatsing en informatie over het onderhoud en behandelingen.

parketvloer in de badkamer

 

Badkamerinrichting tips en inspiratie badkamers ideeën


De badkamer inrichten is een arbeidsintensieve klus die vaak hele hap neemt uit het bouwbudget. De hoge kostprijs van de sanitaire installaties, het positioneren van het bad en inloopdouche, badkamertegels kiezen en de technische complexiteit maakt het niet altijd even makkelijk om van de badkamer ook een releaxerende ruimte te maken. In deze rubriek vind je heel wat originele weetjes, inspiratie foto's en ideeën terug voor het ontwerpen en inrichten van landelijke, klassieke, cottage, design en moderne badkamers.