Badkamerrenovatie herenwoning

Badkamerrenovatie herenwoning

Voor dit project werd de badkamer in een oude herenwoning in Kortrijk volledig gerenoveerd. De opdrachtgever wou een moderne badkamer inrichting met een ruime instapdouche, een bad en een groot wastafelmeubel. Aangezien de badkamer zich op de eerste verdieping bevindt, moest men rekening houden met de onderliggende structuur bij het creëren van een inloopdouche. Niet evident als je weet dat deze klassieke herenwoning bestaat uit houten roosterbalken met daaronder een origineel gepleisterd plafond met prachtige omlijstingen.

renovatie badkamer

 

badkamer oud herenhuis
vrijstaand bad

 

Architectenburo Delobelle-Depuydt loste dit op door de badkamer in de langse richting op te splitsen in 2 zones. Zo ontstond er één natte zone met bad en douche, en één droge zone voor bergmeubels en de wastafel. Een prachtig voorbeeld hoe je een praktisch probleem visueel mooi kan oplossen. Op de bevloering van de natte zone werd bovenop de bestaande houten roostering een nieuw vloersysteem aangebracht dat voorzien is van dichtingfolies en afgewerkt is met donkere tegels.
 

moderne wand bad


Het zorgvuldig uitgekozen strak wit bad, afgewerkt met een bekleding in kunstofharsplaat met bleke kern contrastreert mooi met de donkere tegels. De andere zone werd afgewerkt met een kwaliteitsvolle vinyl. De leuke wand met nis in mat glas werd ontworpen om de leidingen weg te stoppen die naar de bovenliggende verdiepingen gaan. De wand werd onddubbeld en in de vrij gekomen ruimte werd een inbouwkastje geplaatst. Bovendien fungeert de nis ook prima als legruimte voor decoratie, shampoo en zeepjes.

 

modern badkamermeubel herenhuis


Het praktische bergmeubel met wastafel werd uitgevoerd in lichte kleur met duurzame laminaten en kunststofharsplaat en integreert zich door het uitgekiend materiaal- en kleurgebruik harmonieus in één geheel.

 

 

Lees ook
Minimalistische woning met groendak Minimalistische woning met groendak Shutterstock kantoor – New York (Empire State Building) Shutterstock kantoor – New York (Empire State Building) Landelijke loft in Waregem Landelijke loft in Waregem Villa met houten gevel Villa met houten gevel Renovatie van herenwoning met moderne aanbouw Renovatie van herenwoning met moderne aanbouw Renovatie met aanbouw brengt licht en ruimte Renovatie met aanbouw brengt licht en ruimte Renovatie met moderne aanbouw in glas Renovatie met moderne aanbouw in glas Moderne aanbouw met plat dak Moderne aanbouw met plat dak Witte loft in oude fabriek – Stockholm Witte loft in oude fabriek – Stockholm Google hoofdkwartier Londen Google hoofdkwartier Londen Design appartement in Knokke Design appartement in Knokke Schoenenwinkel met Urban inrichting Schoenenwinkel met Urban inrichting